4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl socker
100 g smör
1 msk vatten
Fyllning:
200g Keso
3 ägg
3/4 dl socker
1 msk vanillinsocker
rivet skal av 1/2 citron
GÖR SÅ HÄR:
Hacka samman mjöl, socker och
smör till en smågrynig massa. Går
utmärkt i matberedare. Tillsätt vat-
ten och blanda hastigt ihop degen.
tryck ut degen i en smord pajform,
cirka 25 cm i diameter. Låt den
stå kallt en halvtimme. Förgrädda
därefter pajskalet i 15 minuter.
Blanda keso, äggulor, socker, vanil-
linsocker och rivet citronskal till en
smet. Vispa vitorna till hårt skum
och blanda försiktigt ner dem i
smeten. Häll fyllningen i pajskalet
och grädda i 175 graders ugns-
värme, cirka 30 minuter. Servera
pajen ljummen, gärna med vispad
grädde och fruktsallad.
K e s o pa j