Receptbok 2012 - page 46

1 msk olivolja
400 gram spenat
4 st laxfilé
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
100 gram chèvreost
1 tsk salt
1 vitpeppar
2 burkar kidneybönor
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta
fram en rymlig ugnssäker form
och häll olivolja i botten. Skölj
spenaten och ta bort de kraftigaste
stjälkarna. Koka upp vatten i en
stor kastrull och lägg i spenaten.
Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta
upp den och skölj i ett durkslag
med iskallt vatten. Låt spenaten
rinna av och lägg den i formen.
Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö
över salt och lite vitpeppar.
2. Blanda matlagningsgrädde med
vinäger och häll den över spena-
ten. Smula chèvreosten ovanpå
laxen och låt den stå i ugnen 10-15
minuter.
3. Skölj bönorna och blanda med
olivolja, vinäger, salt och peppar i
en skål.
Receptet kommer från Klaras bästa mat för
gravida (Prisma) av Klara Desser
Foto: Hans Desser
L a x p å s p e nat b ädd
1...,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45 47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,...110
Powered by FlippingBook