2st bröd
matfett till formen
7 dl vetemjöl (med fullkorn)
5 dl grahamnsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl russin/annan trokad frukt
0,5 dl lingon+ 0,5 dl lingonsylt
1,5 dl nötkärnor
1 msk sirap
10 dl filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj
2 avlånga bakformar som rymmer
ca 1,5 l.
Blanda alla torrvaror i en bunke.
Tillsätt filmjölk, sirap o eventuell
sylt och rör samman till en jämn
smet.
Fördela smeten jämt mellan de två
formarna. Strö över lite extra frön
om du vill som dekoration.
Grädda i nedre delen av ugnen ca
1 timme.
Själp de nygräddade bröden ur
formarna och låt dem kallna inlin-
dade i bakduk.
F I B E R B R ÖD
me d ha s s e l nöt t e r