4 portioner
400 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar eller
kycklingfond (2 tärningar
motsvarar 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 krm svartpeppar
1 förpackning tortellini med ost
Salt
Soltorkade marinerade tomater
Kruka basilika
Parmesanost
GÖR SÅ HÄR:
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora
bitar. Skala och hacka löken och
vitlöken. Kärna ur paprikorna och
skär dem i tärningar. Fräs lök och
paprika i olja i en stor gryta. Häll på
vatten och tillsätt buljong, tomat-
puré, citron och peppar. Låt grytan
koka upp. Lägg i kycklingen och
låt den koka i ca 10 minuter. Lägg
i tortellinin och låt den koka enligt
anvisningen på förpackningen.
Smaksätt med salt.
Ita l i e n s k s o p pa
me d k y c k l i ng , to r t e l l i n i , pa rme s ano st,
s o lto r k ad e tomat e r och b a s i l i k a