Receptbok 2012 - page 64

8 portioner
600 g nöt-, kalv- eller fläskkött
200 g fläsksvål (ej rimmad)
200 g korngryn
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk ättika (7%)
färsk timjan
färsk mejram
3 lagerblad
salt och malen vitpeppar
1 liten burk ansjovisfiléer
Till servering:
inlagda rödbetor
Gör så här:
1. Krossa korngrynen och lägg dem
i blöt. Koka kött och svål, eventuellt
med lite grönsaker och kryddor.
Koka mört och skumma väl. Det tar
ca 30-40 minuter.
2. Skiva och bryn löken i smör. Sila
buljongen och tillsätt korngrynen,
koka dem mjuka i ca 40 minuter.
Mal köttet, svålen och löken. Hacka
ansjovisfiléerna.
3. Vänd ner det malda köttet och
ansjovishacket i grynkoket. Smak-
sätt den nu gröttjocka pölsan med
ättika, örter, lagerblad, peppar och
ansjovisen med sitt spad. Hetta upp
och servera med stekta ägg och
inlagda rödbetor. Tips: Frys in halva
satsen och servera den med stekta
äppeltärningar.
Fantastiskt gott och nyttigt.
B omu l l f ö r mag e n
1...,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63 65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,...110
Powered by FlippingBook