Receptbok 2012 - page 44

För 4 personer
500 g blandfärs
1 ägg
2 skivor vitt bröd, utan kanter
1 1/2 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
1 tsk flingsalt
1 krm malen peppar
Smör till stekning
Topping
1 liter kantareller, 350 g
1 finhackad schalottenlök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
1 äggula
2 dl riven parmesanost
Smör till stekning
Sallad
1 påse ruccolasallad, 40 g
1 litet huvud isbergssallad
2-3 morötter
1 msk kallpressad rapsolja
1 1/2 msk vit balsamvinäger
1 zucchini
1 krm flingsalt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C + grill.
Färsbiffarna:
Finfördela och lägg brödet i en
skål med ägget och mjölken.
Finhacka löken och blanda ner
löken och blandfärsen, salta och
peppra. Forma färsen till 4 biffar,
bryn i smör ca 4 minuter på varje
sida. Låt biffarna steka under tiden
svampen förbereds.
Topping:
Bryn svampen, löken och vitlöken
i smör, salta och peppra. Lägg
svampfräset i en skål. Blanda
i crème fraiche, äggulor och
parmesan. Fördela blandningen på
biffarna. Sätt in i ugnen och stek i
c:a 5 minuter.
Sallad:
Riv morötterna och zucchinin
grovt på rivjärn, skär isbergssal-
laden i större bitar. Blanda olja och
vinäger, salta och peppra, häll över
grönsakerna.
Innan servering, lägg i ruccolan,
rör inte om. Lägg upp salladen på
tallrikarna, ta ut biffarna ur ugnen
och lägg en på varje tallrik.
K anta r e l lto p pad e f ä r s b i f fa r
me d s a l l ad
1...,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43 45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,...110
Powered by FlippingBook