- page 60

2 färdiga marängbottnar
(finns att köpa bland
tårtbottnarna i affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gr ljummen nutella
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och
äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till
hårt skum. Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker
tills det blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den
tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rund
form med avtagbara kanter på cirka 25 cm.
Lägg i den första marängbottnen, krossa sedan
den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och
grädde – blanda ihop med marängkrosset. Ringla
ner ljummen nutella, går bra att värma i micron
några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna
blandning. Blir någon smet över kan man göra
portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela
glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Ta fram glasskakan 20 minuter innan den ska ätas så
att den hinner tina lite.
Gott med färska bär till.
Denna måste ni prova – krispig, chokladig och
glassig!
1...,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59 61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,...118
Powered by FlippingBook