- page 51

250 gram kavring
(eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör
Fyllningen:
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl crème fraiche 34%
1 finhackad rödlök
1 burk med röd kaviar/stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2-3 msk finhackad färsk dill
1-2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller
lite vad du tycker passar fint.
Mixa brödet i en mixer – det funkade lika bra med
en stavmixer – smält smöret i en kastrull och blanda i
brödsmulorna. Rör tills det blir lite degigt, fördela ut i
en form med avtagbara kanter (cirka 24 cm) platta till
och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten
i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop crème
fraiche, philadelphiaost, finhacka löken (en halv om
det är en större lök) och skala och hacka räkorna. Rör
ner detta i crème fraiche-smeten, och vänd sedan ner
finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt &
peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält
på svag svag värme tills alla har smält samman. Vänd
ner och rör om i smeten tills det är väl blandat. Fyll
på smeten över kavringsbottnen och ställ kallt i minst
fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera med räkor, ägg eller
vad ni tycker om. Perfekt krämig och med massor av
smak.
1...,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50 52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,...118
Powered by FlippingBook