125 gram smör
2
½
dl strösocker
4 ägg
2
½
dl vetemjöl (150 gram)
¾
dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl starkt kallt kaffe
Fudgeglasyr
350 gram mjölkchoklad
50 gram smör
1
½
dl vispgrädde
½
dl ljus sirap
Smöra och bröa en form med löstagbar kant
(-22 cm i diameter). Smält smöret. Vispa ägg och
socker vitt och fluffigt med en elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Vänd sedan försiktigt ner i äggvispet tillsammans med
kaffe och smält smör.
Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen,
175° i ca 40 minuter. Prova med en sticka, den ska
vara torr! Låt svalna i formen.
Hacka chokladen grovt. Häll smör, grädde & sirap i en
kastrull. Låt koka upp, dra kastrullen från plattan och
rör snabbt ned den hackade chokladen. Låt svalna.
Dela kakan på mitten och fukta bottnarna med kallt
kaffe. När glasyren börjar tjockna (ca 30 min) bred
hälften av den över ena botten. Lägg på nästa botten
och toppa med resterande glasyr. Förvara i kylskåp,
och tårtan blir bara godare om den får stå i kyl över
natten!
Servera med färska bär och grädde!