300 gr räkor med skal
2-3 msk hackad dill
4 tsk ishavsrom
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
salt & svartpeppar
cayennepeppar
2 tsk pressad citronsaft
2 msk finhackad rödlök
4 dl grovriven parmesanost
strimlad isbergssallad
citronskivor & dill
Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda i en skål
med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche.
Smaksätt med salt, svartpeppar, cayennepeppar,
citronsaft och rödlök.
Parmesankorgar, 4 st
Gör en korg i taget, 1 dl per korg. Värm upp en
teflonpanna till medelvärme. Bred ut 1 dl ost i pannan
i ett tunt lager och forma till en cirkel. Låt osten smälta
och liksom bubbla sig lite tills du ser att den får lite
färg, det tar några minuter. Lyft pannan av värmen
och vänta någon minut. Börja sedan försiktigt att peta
i kanten med stekspaden och lyft hela när du märker
att osten har stelnat lite och går att hantera. Lägg den
snabbt över ett upp- och nedvänt glas eller liknande
som har den storlek och form du önskar på korgen.
Du behöver åtminstone 3 cm ”häng” runt om. Tryck
ner överhänget med en bit papper som skydd för
värmen. Låt stelna. Upprepa tills du har 4 korgar.
Strimla isbergssallad och lägg i botten på varje korg,
fördela skagenröran och garnera med citron & dill.