- page 45

16 urkärnade dadlar
Manchego, Pecorino eller
annan hårdost på fårmjölk
skuren i 16 små kuber
6 skivor bacon
(skuren i tredjedelar)
½
kopp lönnsirap
Värm ugnen till 200 grader.
Kärna ur dadlarna, och gör plats för en kub av osten
(Manchego etc).
Kläm ihop dadeln i handen, och vira bacon runt den
och fäst med en tandpetare.
Placera alla dadlar på bakplåtspapper. Värm sedan i
ugnen tills baconet blir lite krispigt, 5 till 6 minuter.
Vänd dadlarna så även den andra sidan av baconen
blir krispiga.
Ta ut dadlarna från ugnen och pensla runt om med
lönnsirap.
Åter in i ugnen tills de är riktigt krispiga och klibbiga,
1 till 2 minuter.
Serveras varma.
1...,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44 46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,...118
Powered by FlippingBook