4-6 portioner
1 paket tortillabröd, 8 stycken
Köttfärsröra:
400 g köttfärs
140 g bacon
1 röd paprika
1/2 chilipeppar
1 paket taco spice mix
230 g tacosås
salt och peppar
Spenatröra:
200 g hackad spenat
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 dl keso
150 g philadelphiaost
1 dl riven ost
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
KÖTTFÄRSRÖRA
Strimla bacon, tärna paprikan
och finfördela chilipepparn. Stek
köttfärs och bacon, krydda med ta-
cokrydda, vänd sedan ner paprika
och chilipeppar. Krydda med salt
och peppar.
SPENATRÖRA
Låt spenaten rinna av väl. Finhacka
vitlök och lök. Fräs spenat, vitlök
och lök, smaka av med salt och
peppar. Ta röran från värmen.
Tillsätt keso och philadelphiaost
och blanda samman.
Lägg ett tortillabröd på en plåt med
bakpapper. Bred ut lite av kött-
färsröran på brödet och ringla lite
tacosås över. Lägg på nästa bröd,
tryck lite lätt. Bred ut spenatröran
och varva sedan bröd och röror.
Avsluta med spenatröra på toppen
av tårtan och strö över riven ost.
Gratinera den i mitten av ugnen
cirka 10 minuter.
Servera rikligt med sallad till, gärna
med tomater, gurka, paprika och
ruccola.
To r t i l l at å r ta me d s a l l ad