4-5 portioner
4 st kycklingfiléer
MARINAD
1/2 dl färskpressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
(kan uteslutas)
2 msk olja
1/2 dl soja
1/2 tsk smulad timjan
1 tsk honung
1 kryddmått peppar, svart eller vit
1/2 krm caynennpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
GÖR SÅ HÄR:
Lägg filéerna i marinaden (i
plastpåse) i cirka 4 timmar eller
helst (bättre) över natten. Flytta
över filéerna i en ugnssäker form.
Avrunna.
Strö över salt. Stek 20-30 minuter
i mitten av ugnen. Värme 200
grader,
Låt filéerna kallna i fatet, vila under
lock, innan du skär upp skivor i
lämplig storlek.
SÅS
Koka upp:
2 dl vispgrädde
2 msk mjöl
3/4 dl silad marinad
2 dl vatten
2 hönsbuljong
Tillsätt 2-3 msk sherry, whiskey el-
ler konjak (jag föredrar whiskey)
Tillbehör: Sommargurka (går också
med isbergssallad, gurka, tomat,
skivade oliver), gelé. Kokt potatis.
Fylligt spanskt vin.
Smaklig måltid
!
K y c k l i ng f i l é a l a E r i x on