4 portioner
400 g vit fisk, tex torskfilé
1 l vatten
3 scharlottenlökar
2 tomater
2 stjälkar citrongräs
2 msk fisksås
2 skivor galangal
150 g färska champinjoner
6 blad endivesallad
3 msk pressad citronsaft
2 chilipeppar
koriander
1. Skala lökarna och dela dem
eventuellt. Skär tomaterna i klyftor.
Krossa citrongräset lätt. Skär fisken
i stora tärningar. Ansa och skiva
svampen i tjocka skivor.
2. Koka upp vatten tillsammans
med lök, tomatklyftor, citrongräs,
fisksås och galanga. Låt allt koka ca
5 minuter.
3. Tillsätt svamp och fisk. Låt allt
koka på svag värme tills fisken är vit
och ogenomskinlig.
4. Dela endivbladen i ca 3-4 bitar.
Kärna ur och ta bort hinnorna från
chilin. Hacka den grovt.
5. Rör ner sallad, pressad citronsaft
och chili i soppan.
Smaka av med salt och peppar.
Ta soppan från värmen och låt
den stå några minuter innan den
serveras. Garnera eventuellt med
koriander.
Sma k r i k f i s k s o p pa