Receptbok 2012 - page 104

4-6 portioner
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2 dl krämig kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
1 tsk salt
smör till stekning
GÖR SÅ HÄR:
Skiva kycklingfiléerna tvärs över
i slantar. Smält smör, gärna i
en stekgryta och bryn filéerna
försiktigt, men låt dem bli genom-
stekta. Låt vila i annan form, sänk
temperaturen. Slå på kokosmjölk
och tillsätt sambal oelek, limesaft
och salt, vispa ihop smakerna. Låt
puttra i fem minuter utan lock.
Tillsätt jordnötssmör och grädde
och sjud anrättningen tills såsen
antar en krämig konsistens, 5-10
minuter. Färga eventuellt med
några droppar soja eller valfri
kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen
och värm.
Servera med lite rostade nötter
eller kokos på toppen och gärna
krispig sallad till.
MA R T I N S K Y C K L I NG
1...,94,95,96,97,98,99,100,101,102,103 105,106,107,108,109,110
Powered by FlippingBook