2 ägg
2 dl stevia strö (alt. 2,5 dl socker
eller 1 dl ren stevia)
4 msk kakao
1 krm vaniljpulver (alt. 2 tsk
vaniljsocker)
100 g smör
1 dl mandelmjöl (alt. 1 dl mjöl)
1/2 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och stevia pösigt.
Blanda samman med resten av in-
gredienserna (försiktigt annars blir
smeten luftig och kladdkakan torr).
Häll ner smeten i en smord form
eller en som är klädd med bak-
plåtspapper – tips för att få ut den
hel utan kladdig form.
Grädda i 15-20 minuter beroende
på hur kladdig kladdkaka du vill
ha. Den med stevia kan uppfattas
rinnig, men ta hellre ut den i lös
konsistens och ställ svalt ett par
timmar. Då blir den perfekt
!
K L ADDK A K A ME D ST E V I A