4 portioner
0,75 dl pumpafrön
2 st broccoli, (500 g)
250 g spagetti
1 st chili, grön
200 g fetaost, (10 %)
1 dl av pastavattnet
1 st avokado
1 st citron, rivet skal
GÖR SÅ HÄR:
1. Rosta pumpafröna i torr stek-
panna tills de har fått ljusbrun färg.
2. Ansa och bryt broccolin i min-
dre buketter.
3. Koka pastan i rikligt med saltat
vatten, enligt anvisning på för-
packningen. Lägg i broccolibuket-
terna när 2 min återstår av tiden.
Häll av i durkslag. Spara 1 dl av
kokvattnet.
4. Dela, kärna ur och finhacka
chilin. Smula ner fetaosten i en
skål, lägg i chilin och späd med
pastavattnet. Mixa till en slät sås.
Värm såsen i en kastrull ca 2 min.
5. Kärna ur, skala och skär
avokadon i skivor. Vänd ner dem i
pastan. Häll över den varma såsen.
6. Strö på pumpakärnor och
citronskal. Mal över lite extra
peppar.
Pa sta me d g r önt
och va rm f e tao st s å s