Receptbok 2012 - page 74

2 potatisar
4 morötter
1/6 dels kålrot
1 palsternacka
1 rotselleri
1 Tärning grönsaksbuljong
GÖR SÅ HÄR:
Skölj skala och ansa rotsakerna och
klyv i små bitar.
Lägg ner i en kastrull.
Häll på ca en liter vatten samt
buljongtärningen.
Koka grönsakerna mjuka och mixa
sedan ihop dem.
Krydda med vitpeppar och salt.
2 skivor surdegsbröd
1 liten näve torkade trattkantareller
4 skivor västerbottensost
1 msk mjöl
Vatten
GÖR SÅ HÄR:
Blötlägg trattkantarellerna i några
minuter.
Krama ur vattnet och hacka dem i
småbitar.
Fräs dem i smör.
Tag mjölet i en liten skål, häll på
vatten och vispa så att det blir en
jämn smet.
Tag grytan från plattan, häll ner
redningen i grytan och rör om.
Sätt grytan på plattan, rör om hela
tiden och späd med vatten till
lämplig konsistens.
Låt koka upp (rör hela tiden), låt
sedan stuvningen puttra i fem
minuter.
Täck surdegsbrödet med svamp-
stuvningen, täck med två skivor
västerbottensost och grädda i 225
grader tills de är gyllengula.
K a k a s b r unch
1...,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73 75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,...110
Powered by FlippingBook