Receptbok 2012 - page 40

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (skinnfri)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl lätt crème fraiche
1 mogen mango (stor)
1 msk röd currypasta (thailändsk)
1 msk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Salta
och peppra laxbitarna med lite
vitpeppar och citronpeppar. Tillaga
laxen mitt i ugnen ca 15 min.
Häll crème fraiche i en kastrull.
Skär mangon i små bitar (spara
lite till garnering) och lägg dem
i crème fraichen. Hetta upp och
tillsätt currypasta och honung.
Smaka eventuellt av med lite mer
salt och peppar.
Servera med ris, ruccolasallad och
limeklyftor, garnera gärna med
lite strimlad purjolök och sparad
mango.
Ugn s b a k ad l a x
me d mangocu r ry s å s
1...,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39 41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,...110
Powered by FlippingBook