Marinadtill fläskfilé:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 dl Olivolja
1 1/2 tsk Sambal olek
2 msk Soja
(Marinera fläskfilén dagen innan
och låt den ligga över natten)
Sås:
5 dl crème fraiche
1 dl Majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
1/2 Lime (saft)
1 tsk grekisk salladskrydda
Pytt:
Smörj en långpanna och lägg i:
Ca 1,8 kg potatis i tunna klyftor
(skall täcka botten på långpannan).
Salta potatisen.
Ställ in potatisen i ugnen, 220
grader i 10-15 min.
Ta sedan ut pannan och strö över
Fläskfilén med marinaden.
Strimla 2 paprikor, 2 röda lökar
samt 1 squash/zucchini och strö
över.
Oliver kan strös över eller serveras
kallt till rätten.
Överst läggs 2 stora skivade toma-
ter samt 1 burk fetaost i små kuber.
Ställ in långpannan i ugnen i yt-
terligare 35-40 minuter.
Serveras med kall sås.
G R E K I S K P Y T T