Receptbok 2012 - page 32

8 personer
200 g kavring
25 g smält smör el margarin
3 blad gelatin
400 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
2 msk hackad dill
2 msk pressad citron
1 msk hummerfond
1 krm vitpeppar
200 g skivad rökt lax
GÖR SÅ HÄR:
Kör kavring och smält matfett i en
matberedare. Platta ut massan i en
springform. Blötlägg gelatinbladen
i kallt vatten. Kör räkorna hastigt
i matberedaren. Blanda crème
fraiche, rödlök, dill, citron, hum-
merfond och vitpeppar i en bunke
och tillsätt sedan räkhacket. Smält
gelatinbladen i vattenbad, rör ner
dem i blandningen och häll röran
på kavringsbotten i springformen.
Låt tårtan stelna i 3-4 timmar
i kylen. Dekorera tårtan med
laxskivorna. Lägg skivorna så att de
täcker tårtan och forma några av
skivorna till rosor.
L a xt å r ta
1...,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31 33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,...110
Powered by FlippingBook