Receptbok 2012 - page 30

För ca 3-4 personer
1 kg potatis
1 1/2 - 2 tsk salt
6 dl vetemjöl
Tillbehör:
Lingonsylt
Stekt fläsk
Ev. en klick smör
Gör så här:
Skala potatisen och mal den rå i
en köttkvarn. Blanda sedan i salt
och strö över mjöl så inte potatisen
mörknar. Koka upp ca 2.5 liter vat-
ten med 1-2 msk salt
Blanda sedan i 2 dl av mjölet i
potatissmeten. Häll sedan mjöl
i en tallrik, ta ca. 1 rågad msk av
smeten och rulla den i mjölet( inte
för mycket mjöl i), platta till den
i handen, lägg över den på en
träslev med hål ner i det kokande
vattnet, låt kamsen vara kvar på
sleven till nästa är klar. Lägg på
lock och sänk temperaturen så det
bara sjuder och det ska det göra i
ca 1 timme.
Nu är det klart att äta med stekt
fläsk och lingonsylt.
Det som blir över kan värmas upp
i sjudande saltvatten ca 15 minuter
eller skärs i kuber och stekas upp
med smör ev. slå på lite mjölk så du
får en stuvad kams.
F l at k ams p å p otat i s
1...,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29 31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,...110
Powered by FlippingBook