Receptbok 2012 - page 26

1,5 kilo karré, bog el. skinkstek
av gris
1/2 dl olivolja
1/2 dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker
1 msk harissapasta
2 vitlök solo
1 tsk spiskummin
1 msk nymalen svartpeppar
1 msk Tony´s krydda
Salt
GÖR SÅ HÄR :
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda
ihop ingredienserna till kryddbland-
ningen. Gnid in köttet noga runtom
och lägg i en ugnsfast form med
lock som tål ugn. Gärna emalj eller
lergryta men gjutjärn funkar också
!
Stek i ugnen ca 5-6 timmar. Vänd
köttet någon gång och se till att
det inte blir för torrt, då pyttsar du
i lite vatten bara. Här behövs ingen
termometer eller någon koll på in-
nertemperatur, det är bara att räkna
timmar och luta sig tillbaka
.
När du tagit ut grytan kan du låta
den svalna något innan du börjar
dela köttet. Enklast är absolut med
händerna. Köttet ska vara så mört
och fint och lätt falla sönder i saftiga
trådar. Det räcker att ”pilla” lite på
det. Blanda runt tillsammans med
spadet i grytan, blir det för mycket
vätska är det bara att hälla bort lite.
Smaka av med vad som nu kan tän-
kas behövas. Mer chili, tony´s, pep-
par, spiskummin en skvätt ketchup
etc etc… Servera sen precis hur
som helst. Tacos, burritos, kebab,
till ris, bröd, pasta, pita etc etc… Låt
fantasin bestämma
!
D R AG E N G R I S
1...,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,...110
Powered by FlippingBook