Receptbok 2012 - page 28

4 dl rågsikt
1 dl vetegroddar
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl
3dl grahamsmjöl
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl hackade mandlar
0,5 dl linfrö
0,75 dl gojibär
1 L filmjölk
2dl mörk sirap
GÖR SÅ HÄR:
Rågkross att ströa formarna med.
Havssalt att strö över degen i
formarna.
Blanda alla ingredienser, smöra och
ströa 2st. 2L formar.
Fördela degen i formarna, strö över
havssaltet. Kan uteslutas.
Grädda längst ner i ugn, i 200
grader i 45 minuter, sänk sedan
värmen till 175 grader och grädda
ytterligare i 30 minuter. För att und-
vika att bröden bränns, lägg över
bakplåtspapper efter en halvtimme,
av den första gräddtiden.
HÄ L S O L I MPA
1...,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27 29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,...110
Powered by FlippingBook