P e p pa r l a x
800gr laxfilé
1 flaska hummerfond
1 burk grönpeppar
1 burk rosepeppar
Salt
GÖR SÅ HÄR:
Lägg laxen med skinnet nedåt på
ett pakplåtspapper, salta lätt och
häll över så mycket hummerfond
det bara går.
Mortla grön- & rosépeppar, strö
över så mycket som fastnar och lite
till.Sen ska laxen vila i kylskåpet,
helst 4h. Man kan göra det dagen
innan också.
Jag brukar lägga alltihop på en
stor aluminiumfoliebit och göra
ett knyte.
In i ugn 175gr i ca 15-20 minuter.
Gå på lite känsla också. Alla ugnar
är inte lika, å inte laxarna heller…
Servera pressad potatis med rom-
sås eller/och fetaoströra.
Romsås
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl gräddfil
1 burk stenbit eller löjrom
1/2 inhackad rödlök (gå på känsla,
rödlökar kan vara olika stark, lik-
som önskemålet på rödlöksstyrka)
GÖR SÅ HÄR:
Blanda allt, och använd gärna
såsslev vid servering, så gästerna
får upp rommen som lägger sig på
botten.
Fetaoströra
2 dl cream fraiche
1 förp fetaost
Salt och grov svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Blanda crème fraiche och fetan,
smaka av hur mycket peppar och
salt du vill ha.
Självklart kan man peta bort krydd-
täcket när man ska äta.
Laxen är perfekt buffémat, kan
även serveras kall.