Receptbok 2010 - page 33

ca 2 msk smör
ca 1-1,5 msk curry, extra stark
cayennepeppar, mängd efter tycke och smak
ca 1 tsk paprikapulver (kan uteslutas)
1 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning krossade tomater
2 msk chilisås
2 gröna paprikor i bitar
2 dl matlagningsgrädde
500 gram räkor, utan skal
Gör så här:
Smält smöret och häll i kryddorna och tillsätt vitlöken. Låt fräsa en stund.
Häll över de krossade tomaterna, chilisåsen och lägg i paprikabitarna.
Puttra på svag värme ett par minuter. Häll i grädden. Hit kan rätten
förberedas. Därefter är det bara att lägga i räkorna och låta de bli varma.
Servera med kokt ris. Vitlöksbröd är också ett måste-tillbehör!
Rör ihop smör, pressad vitlök (riktligt!) och gärna lite svartpeppar. Bred det
på ett gott bröd och rosta i ugn.
GUNILLA EKLUND
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,...132
Powered by FlippingBook