6 st kycklingfiléer, 800 g
1 msk smör
1 msk olja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök
2,5 msk färsk finhackad ingefära
2 st vitlöksklyftor
1 st röd spansk peppar, finhackad
Till gratinering
1-1,5 dl parmesanost, färsk riven
Bryn kycklingfiléerna i smör och olja. Salta och peppra och
lägg sen filéerna i en ugnsform. Klyfta schalottenlökarna och
bryn. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar. Häll detta över
filéerna. Lös upp buljongtärningen i vatten. Tillsätt grädde,
sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll
såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i 225° ca 15 min.
Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 min tills
rätten fått fin färg. Serveras med jasminris. Drick gärna Allegrini
Valpolicella Superiore (nr 6010), om du inte
lyxar till det och tar en riktig Amarone.
DICK GUSTAVSSON
Sås
1 st hönsbuljongtärning
0,5 dl vatten
3 dl grädde
1 dl sweet chilisauce
0,5 dl chilisås
2,5 msk saft,
och skal av 1 lime
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar