Receptbok 2010 - page 25

Pajskal:
150 gr smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Eller:
färdigkavlad smördeg
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 stor burk svamp
1 röd paprika
½ grönsakstärning
2-3 dl creme fraiche
1 msk äkta soja
Hacka ihop degen, låt vila 1 timme. Ta undan ¼ av degen och klä
sedan en pajform med resten, picka med en gaffel. Förgrädda ca. 10
min. Låt svampen rinna av, tärna paprikan, fräs den i smör. Smula ner
buljongtärningen, tillsätt creme fraiche och soja. Låt puttra på svag värme
en stund. Skär kycklingen i bitar och lägg i pajskalet. Häll stuvningen över.
Kavla ut resterande deg och sporra ut remsor och lägg dem ovanpå. Pensla
med ägg. Grädda 200-225° mitt i ugnen i ca 20 min.
EVA ERIKSSON
1...,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24 26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,...132
Powered by FlippingBook