400 g torsk, sej eller kolja
1 dl hackad eller skivad sötmandel
1 dl kokosflingor
½ dl persilja
1 vitlöksklyfta
50 g smör
salt
2 hela lökar, en röd och en gul
200 g broccoli
Sätt ugnen på 200°. Tina fiskblocket något. Skär fisken
i ca 2 cm tjocka skivor och lägg dessa på ett ugnssäkert
fat. Salta dem lätt. Smält fettet och blanda med kokos,
sötmandel, vitlök och persilja. Bred blandningen över
fisken. Ställ in formen med fisken i mitten på ugnen och
låt stå i 20-25 minuter.
Skala och skiva löken i ½-1 cm breda strimlor. Smält smör
i en stekpanna och fräs sakta löken på medelvärme tills
den är mjuk men utan att den fått färg. Ju långsammare
du värmer löken, desto sötare blir den. Tillaga under tiden
broccolin, antingen i microvågsugn eller i kokande vatten.
mandelfisk
Mandelfisk