Receptbok 2009 - page 95

Laxen
4 st laxfilébitar, (500 g)
1 dl vitt vin
1½ msk pressad citron
2 msk kokosmjölk
½ kruka basilika
1½ tsk lime, rivet skal
2 tsk röd chilifrukt
½ st röd paprika, finhackad
1½ st vitlöksklyftor, skivade
salt
arubalax
Bulgursallad
1 st mango, stor
1 st papaya, 500 g
½ st röd chilifrukt
1½ msk citronjuice
1 msk mangovinäger
1 msk avocadoolja
1 msk limejuice
3 dl bulgur, grov
6 dl vatten + 1 msk grönsaksfond, eller
kycklingbuljong + salt
½ kruka basilika
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ut stora fyrkantiga bitar av folie.
Lägg en laxfilébit i mitten på varje folieark
och vik upp kanterna. Häll över lite vin,
cocosmjölk och citronsaft, krydda med
basilika, rivet limeskal, finhackad chili och
paprika, skivad vitlök och lite salt. Stäng
foliepaketet helt och baka i ugnen i 20
minuter. Servera laxpaketen med den
exotiska bulgursalladen.
Koka bulgur i buljong och lite salt i cirka
15 minuter på svag värme. Låt svalna.
Kärna ur chilin och finhacka den. Skala
och skär mangon och papayan i ganska
små bitar. Lägg frukten och de finhackade
chilin i en salladsskål och pressa över lime,
mangovinäger, avokadoolja och citronsaft.
Smaka av med salt och blanda sedan i
bulgur och basilika.
1...,85,86,87,88,89,90,91,92,93,94 96,97,98,99,100,101,102,103,104,105,...138
Powered by FlippingBook