Receptbok 2009 - page 101

Stor gratängform eller 2 normalstora.
Alt gör ½-sats i en normalstor gratängform.
500 gr gnocchi pasta
2 st burkar krossade tomater med basilikasmak.
800 gr köttfärs
1 st påse tacokrydda ”hot”
1 st ask philadelfiaost
5 dl lätt cream fraiche
ca 2-3 dl riven ost (så mkt som man vill ha)
Sätt ugnen på 200°.
Koka pastan. Stek köttfärsen och blanda i kryddpåsen och lite
vatten. Lägg philadelfiaosten i en bunke och rör runt så den blir
lite lösare i konsistensen. Tillsätt sedan cream fraiche och osten.
Ev spara lite ost att toppa gratängen med. Häll av vattnet från
pastan när den är klar, tillsätt krossade tomaterna i pastapannan,
rör om. Lägg pastan i gratängformen, sedan köttfärsen. Blanda lite
grann, så att inte köttfärsen blir som en kaka ovanpå pastan. Sedan
ostblandningen och in i ugnen! Allt utom ostblandningen är ju redan
varmt. Så gratängen ska inte vara inne längre än att den fått färg.
tacogratäng med pasta
Tacogratäng
med pasta
1...,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100 102,103,104,105,106,107,108,109,110,111,...138
Powered by FlippingBook