- page 74

2 dl starkt svart kaffe
(avsvalnat till rumstemperatur)
6 msk cherry brandy
16 savoiardikex
250 gr mascarponeost
3 dl vispgrädde (lätt vispad)
3 msk florsocker
275 gr söta körsbär
(delade i halvor och urkärnade)
60 gr choklad
(strimlad eller riven)
hela körsbär till garnering
Häll det avsvalnade kaffet i en tillbringare och rör ner
likören. Lägg hälften av savoiardikexen i botten av en
form och häll halva kaffeblandningen över.
Blanda mascarponeost, grädde och socker väl i en
egen skål. Bred ut hälften av ostblandningen över de
kaffeindränkta savoiardikexen och lägg på hälften av
de urkärnade och delade körsbären.
Lägg resten av savoiardikexen ovanpå. Häll över
resten av kaffeblandningen och sedan resten av
körsbären. Avsluta med ett lager mascarponesmet.
Strö choklad över, täck med hushållsplast och ställ
kallt i kylskåpet i minst 2 timmar.
Ta fram formen ur kylskåpet – garnera med hela
körsbär och servera.
1...,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73 75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,...118
Powered by FlippingBook