- page 72

4 st äggulor
1 dl florsocker
250 gr mangopuré
eller 2 st mogna mango eller
frysta i paket
2 dl crème fraiche
4 dl vispgrädde
Havre- och kokoskrisp:
(gör gärna dubbel sats)
1 dl havregryn
1 dl kokos
½
dl socker
50 gr smör
6 st portionsskålar
eller kaffekoppar
Mangoparfait med havre- och kokoskrisp
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Häll ner mangopurén.
Om du använder färsk mango så skala, kärna ur och
mosa i mixer.
Blanda ner crème fraiche.
Vispa grädden till ett löst skum och vänd ner försiktigt
i smeten.
Häll smeten i portionsskålar och sätt i frysen
i 4 timmar. Ta ut skålarna ca 10 minuter innan
servering.
Havre- och kokoskrisp
Lägg alla ingredienserna i stekpannan och bryn tills
sockret smälter.
Sprid ut på smörpapper och låt svalna.
Toppa mangoparfaiten med krispet och servera.
Räcker till sex personer.
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...118
Powered by FlippingBook