Receptbok 2010 - page 77

7-8 st kokta ägg
ca 14 – 17 st skivad franska
1 stor förpackning rökt skinka (påläggsskinka)
ca 8-10 dl bechamelsås,
kryddad med grillkrydda (mest) svartpeppar och lite salt
Spara några skivor franska till garnering
Skiva äggen och lägg i en ugnsäker form.
Tärna franskan och lägg bitarna ovanpå äggen.
Spara lite franska till garnering.
Gör en Béchamelsås på ca 8-10 dl mjölk (såsen får inte vara för
tjock, hellre lösare). Krydda med grillkrydda, svartpeppar och
lite salt efter behag. Tärna skinkan och lägg den i såsen. Häll
såsen över franskan och äggen. Strö över franskbitarna som
sparades till garneringen. In i ugnen ca 20 min. i 200°.
Serveras med en sallad och en god dressing till ( jag brukar ta
knorr dressingmix på påse, grekiska varianten).
MARTINA LÄNGERT
1...,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76 78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,...132
Powered by FlippingBook