Receptbok 2010 - page 81

300 g köttfärs
smör till stekning
1 röd paprika
1 gul lök
2 tomater
1 burk majs
3 starka korvar
1 dl ljust öl
Hetta upp smöret, bryn färsen. Klyfta tomaterna och lägg ner i
grytan tillsammans med majsen. Skär korvarna i slantar o. bryn
i en separat panna. Lägg över dem i grytan. Sätt ugnen på 225°,
endast övervärme. Tillsätt ölet, paprikapulvret, chilipulvret och
kalvfonden. Salta o. peppra. Låt småputtra i ca 10 min. under
lock.
Lägg upp nachosen längs kanterna på en eldfast form. Lägg
färsblandningen i mitten och strö över osten. Gratinera i ugnen
i ca 10 minuter. Garnera texasgrytan med basilika och servera
genast.
MATS GRUNDSTRÖM
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
2 msk koncentrerad
kalvfond på flaska
salt o. peppar
1 påse nachos
2 dl riven gratängost
1...,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80 82,83,84,85,86,87,88,89,90,91,...132
Powered by FlippingBook