Lagom många tvättade
fasta potatisar med skal
2 gula lökar
salt, svartpeppar
och olivolja
MAGNUS SVENSSON
4 kycklingfiléer
6 färska champinjoner
2 klyftor vitlök
1 msk smör
salt och svartpeppar
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 - 3 tsk färsk oregano
1,5 - 2 msk balsamvinäger
Skär potatisen och löken i tunna klyftor. Ringla olja i en ugns-
form, lägg i klyftorna och ringla olja över. Salta och peppra.
225° ca 30 minuter.
Skär varje filé i 3 bitar på längden. Skiva svampen och bryn
den.Bryn kycklingen, salta och peppra. Blanda och värm
grädde, buljongtärning, oregano och vinäger i en gryta. Lägg
i kycklingen, champinjonerna och pressade vitlöksklyftor. Låt
puttra under lock i ca fem minuter. Servera med potatisen,
gärna en fräsch sallad och garnera med kvistar av färsk oregano.
Dryckestips: Öl - Riedenburger Pils (nr 1571).
Vin - Gnarly Head Old Vine Zinfandel (nr 6597)