Receptbok 2010 - page 71

1 fläskfilé eller fläskytterfilé
1 röd lök
4 salladslökar
1 dl vetemjöl
2 msk olja
1 burk ananas i bitar
MARIANNE NORDSTRÖM
Sötsur sås:
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 msk tomatketchup
3 msk ättika (12 %)
4 msk socker
3 dl vatten
Börja med den sötsura såsen. Skala och hacka vitlöken. Rör ihop
alla ingredienser och låt koka ihop på svag värme i ca 10-15 min.
Putsa och skiva fläskfilén fint. Skala och skiva rödlöken och
salladslöken.
Vänd köttskivorna i vetemjöl och woka i olja tills de börjar få
färg och är genomstekta. Lägg över köttet på ett fat. Stek där-
efter rödlöken och häll över såsen. Låt koka ihop några minuter.
Tillsätt ananasen och fläskfilén. Rör om, salta och peppra. Häll
upp på ett serveringsfat och garnera med salladslöken.
Servera med nykokt jasminris.
Dryck till Fläskfilé i sötsur sås rekommenderar jag ett ljus öl.
T ex Singa.
1...,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,...132
Powered by FlippingBook