Receptbok 2009 - page 75

Ca 1½ skiva franska, skuren på längden
1 stekt eller grillad kyckling
1 grön eller röd paprika
2 hg färska champinjoner eller kantareller
(eller 1 burk konserverade)
2 msk smör eller margarin
1 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong (tärning)
salt och peppar
1 dl grädde
1 äggula
riven ost
Skär köttet i små bitar, kärna ur och strimla paprikan. Fräs svamp
och paprika i smör och curry i en stekpanna eller gryta. Rör i mjölet
och späd med buljongen och låt stuvningen koka några minuter.
Rör ner kycklingbitarna och smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop grädde och äggula och rör ner det i blandningen. Lägg
kycklingröran på det rostade brädet, strö över lite ost och gratinera
i 250° tills osten smält och har fin färg.
kungssmörgås
Kungssmörgås
1...,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,...138
Powered by FlippingBook