Receptbok 2009 - page 55

12-16 cannelloni Barilla
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g bacon
150 g champinjoner
1 msk olja
350 g köttfärs
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Vit sås
3 msk smör
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
Salt och peppar
Gratinering:
Riven parmesanost
canelloni med färs
Canelloni med färs
Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Strimla
baconskivorna och hacka svampen grovt. Hetta upp
oljan i en stor stekpanna. Stek löken, vitlöken, baconet
och svampen ett par minuter. Tillsätt färsen och stek
den brun och smulig. Häll på tomatkross salta och
peppra. Låt puttra till det mesta av vätskan kokat bort
och röran är ganska fast.
Smält smöret till den vita såsen i en kastrull. Rör i
mjölet och spä under vispning med mjölken till en slät
sås. Koka såsen ett par minuter. Smaka av med salt
och peppar
Sätt ugnen på 200°.
Häll ett tunt lager vit sås i botten på en ugnssäker
form. Fyll pastarören med färsröran och lägg dem tätt i
formen. Häll resten av såsen över cannellonirören. Strö
över riven ost och gratinera i ugnen i 25-35 minuter.
1...,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54 56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,...138
Powered by FlippingBook