Receptbok 2009 - page 49

Pajdeg:
3¼ dl vetemjöl
160 g margarin
3 msk vatten
Fyllning:
ca 5 dl strimlad purjolök
200 g rökt lax
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 ägg
1 dl hackad dill
½ tsk salt
2 krm pepparmix
1½ dl riven ost
Arbeta samman pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Ställ i kylen eller frysen 30 min. Fräs purjon mjuk utan att den får färg.
Låt svalna och lägg den sen i pajskalet. Strimla laxen och fördela den över.
Vispa samman och häll på mjölk, grädde, ägg, dill och kryddor. Strö
på osten. Grädda i 200-225° ca 30 min tills pajen fått fin färg och
äggstanningen stelnat.
laxpaj
Laxpaj
1...,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48 50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,...138
Powered by FlippingBook