3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 gr mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde
1 msk konjak, rom eller punsch
Smält chokladen i grädden på svag värme, vispa slät
och smaksätt. Låt kallna. Ska stelna till smörkonsistens.
Klä en liten långpanna ca 30x40 cm med plåtpapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra
ingredienserna och vänd ner i äggvispet. Bred ut
smeten i formen och grädda i 250° ca 5 minuter.
Strö över lite socker och låt svalna. Stjälp upp på nytt
plåtpapper bred på fyllningen. Rulla ihop. Skär upp
kakan till bakelser (i trekanter) lägg på vispad grädde
och hyvlad choklad.
tryffelrulltårta
Tryffel- rulltårta