1 stor kyckling ca 1½ kg
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor gul lök
3 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk hackad, färsk oregano
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1-2 squash ca 350g
4 tomater
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl svarta oliver
kycklinggryta med oliver
Kycklinggryta
med oliver
Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn dem i smör och
lägg över i en gryta. Salta och peppra.
Hacka löken. Fräs den och lägg i grytan. Tillsätt
vatten, kycklingfond, balsamvinäger, vitlök, oregano,
tomatpuré och sambal oelek.
Låt koka under lock på svag värme ca 30 min. Dela
squash och tomater. Kärna ur dem. Skär squashen i
halvmånar och tomaterna i stora tärningar.
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan.
Lägg i grönsakerna. Koka ytterligare ca 5 min, tills
kycklingen är genomstekt. Strö över oliver.
Servera grytan med ris.