Receptbok 2009 - page 9

4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfria
1 dl cashewnötter, hackade
2 msk margarin, flytande
4 msk sweet chilisås
1 st lime, rivet skal
1 st vitlöksklyfta, pressad
Limesås:
1½ dl crème fraiche, gärna lätt
1 st limesaft, från frukten
2 msk vitt vin, torrt
Tillbehör:
salladsblad och extra limeklyftor
kokt potatis
kokta sockerärtor
Tillagning:
Lägg portionsbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, gärna med
bakplåtspapper i botten.
Blanda nötter, margarin, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen.
Baka den i mitten av ugnen på 225° tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen
precis är genomstekt, ca 10-15 minuter.
Blanda såsen. Servera den till laxen med potatis, grönsaker och limeklyftor.
lax med cashewnöttäcke
cashewnöttäcke
och limesås
Laxmed
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...138
Powered by FlippingBook