- page 92

Mangosorbet
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 mogna mangofrukter
(kan bytas ut mot två burkar
mangopuré, barnmat)
1 dl pressad apelsin
½
dl pressad citron
1 äggvita
Hallonsorbet
2
½
dl strösocker
2
½
dl vatten
500 gr frysta hallon
2 msk citronsaft
1 äggvita
Denna sorbet får bäst konsistens om den körs i
glassmaskin. Då ska äggvitan tillsättas ovispad.
Koka socker och vatten häftigt i en minut. Kyl i
vattenbad. Skala mangon, ta bort kärnan och skär
fruktköttet i bitar. Kör dem i matberedare eller mixer
tillsammans med sockerlag, apelsin- och citronsaft till
en slät puré. Tillsätt äggvitan och frys i glassmaskin ca
20 minuter.
Om du inte har glassmaskin så frys den sötade
fruktpurén i en bunke 2-3 timmar tills den är tjock
men inte hård. Viskpa äggvitan hårt och tillsätt
den under fortsatt vispning. Ta fram och vispa
sorbeten någon gång till under infrysningen. Innan
servering kan den gärna stå i kyl ett tag för att få rätt
temperatur.
Jag tycker det är jättegott att kombinera denna sorbet
med hallon. Endera färska, som en hallonsås, eller
kanske även som en hallonsorbet.
Räcker till 4 portioner.
1...,82,83,84,85,86,87,88,89,90,91 93,94,95,96,97,98,99,100,101,102,...118
Powered by FlippingBook