- page 98

250 gr mörk blockchoklad
100 gr smör
2 äggulor
1 msk honung
1 dl äggvita (ca 3 vitor)
Hallonsås:
2 paket djupfrysta hallon
(à 225 g)
florsocker
Smält chokladen i vattenbad på svag värme. Vattnet
får inte koka, bara sjuda.
Lägg i smör, äggulor och honung när chokladen
smält. Blanda och låt smälta.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i
chokladen.
Häll moussen i portionsskålar. Ställ dem i kylen ett par
timmar så moussen stelnar. Man kan förstås också
hälla moussen i en stor skål.
Hallonsåsen: Kör hallonen halvtinade i en mixer eller
matberedare. Spara några hallon till garnering. Smaka
av med lite florsocker.
Stjälp upp moussen på assietter, häll hallonsås runt
om och servera. Har du moussen i en stor skål,
skedar du upp den på assietter och häller såsen runt
om. Garnera med några hela hallon.
Räcker till 6 portioner.
1...,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97 99,100,101,102,103,104,105,106,107,108,...118
Powered by FlippingBook