- page 96

Chokladkaka
200 gr saltat smör
100 gr mörk choklad
100 gr after eight choklad
(12 plattor)
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2
¼
dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr
50 gr saltat smör
½
dl vispgrädde
100 gr after eight choklad
(12 plattor)
½
tsk pepparmintsolja
Garnering
18 plattor after eight choklad
florsocker
Smält smör, choklad och after eight i kastrull.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda
vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner de torra
ingredienserna varvat med chokladsmöret.
Klä bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i
diameter) med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av
ugnen i 175 grader, 20 minuter (kakan är ganska lös
när man tar ut den). Låt kakan vara kvar i formen tills
den har svalnat.
Smält smör, grädde och after eight. Smaksätt med
pepparmintsolja, häll glasyren över kakan. Låt stelna i
kylen 2-3 timmar.
Lossa kakan från formen och garnera med after eight-
plattor och sikta över florsocker.
Servera med vispgrädde.
1...,86,87,88,89,90,91,92,93,94,95 97,98,99,100,101,102,103,104,105,106,...118
Powered by FlippingBook