ca 250 gr skalade räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk färsk pepparrot
1 paprika
1 dl chilisås
2 dl majonnäs
salt och peppar
4 franskskivor (delas diagonalt)
lite riven parmesanost
Baconchips:
Lägg 4 baconskivor på en
bakplåtsklädd plåt och stek
dem knapriga i ugnen ca 10-12
min, 225°.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Riv ca 1 msk av pepparroten.
Kärna ur och finhacka paprikan.
Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke
– blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Servering:
Smörstek franskskivorna.
Fördela fyllningen och garnera med baconchipsen
– strö riven parmesanost över.
Gott att dricka till:
De Bortoli Gewürztraminer Riesling, nr 6403