1 fänkål
1 rödlök
1 röd paprika
3 msk tomatpuré
400 gr lax
2 krm dragon
6 dl fiskbuljong
2½ dl grädde
2 klyftor vitlök
1 förp. kavlad smördeg
2-3 msk smör
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
1 msk vetemjöl
1 ägg
fisksoppa med smördegstak
Fisksoppa
med smördegstak
Strimla grönsakerna och fräs dem i en rejäl
kastrull. Rör ner tomatpurén, kryddorna och mjölet.
Tillsätt buljongen. Låt detta puttra ca 10 minuter
på svag värme. Skär fisken i relativt stora kuber
och lägg ner den och grädden i kastrullen. Låt det
hela få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
Ös upp soppan i soppskålar, med inte allt för stor
öppning, låt det sedan svalna en stund. Kavla ut
smördegen lite och tryck fast den som ett tak över
soppskålarna. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda 15-20 min i 200° varm ugn.