Receptbok 2009 - page 119

1 kg högrev av nöt eller grytbitar
2 gula lökar
1 röd lök
3 små morötter
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 rosépepparkorn
5 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
5 färska vitlökar (strimlade)
salt
smör till stekning
3 dl grädde
Skär köttet i mindre bitar (grytbitar), bryn i
stekpanna och lägg över i en större gryta. Häll
på vatten så det knappt täcker, låt koka upp
– skumma av noga. Tillsätt övriga ingredienser
– utom grädden – och sjud ca 2 timmar tills
köttet är riktigt mört. Tillsätt grädden och koka
upp. Servera till kokt potatis och vinbärsgelé.
köttgryta med vitlök
Köttgryta
med vit lök
1...,109,110,111,112,113,114,115,116,117,118 120,121,122,123,124,125,126,127,128,129,...138
Powered by FlippingBook