ca 500 g oxfilé, ej för tjock
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisinsås
½ tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2:
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris
dubbelmarinerad oxfilé
Dubbelmarinerad oxfilé
Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja,
hoisinsås, salt, olja och socker. Lägg filén i en tät
plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar,
vänd då och då. Sätt ugnen på 175°. Lägg filén på galler
i en långpanna, stick in en köttermometer och stek köttet
tills termometern visar 65°, ca 40 minuter. Vänd filén en
gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt den
kallna.
Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt,
svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.
När filén kallnat skivas den i ½ cm tunna skivor. Lägg
skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt.
Marinera filén i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger. Vid
serveringen tas skivorna ur marinaden, de ska inte torkas
av.
Servera skivorna kalla med bakad potatis och vitlökssmör
samt en sallad på olika salladssorter