Receptbok 2009 - page 131

ca 500 g oxfilé, ej för tjock
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisinsås
½ tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2:
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris
dubbelmarinerad oxfilé
Dubbelmarinerad oxfilé
Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja,
hoisinsås, salt, olja och socker. Lägg filén i en tät
plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar,
vänd då och då. Sätt ugnen på 175°. Lägg filén på galler
i en långpanna, stick in en köttermometer och stek köttet
tills termometern visar 65°, ca 40 minuter. Vänd filén en
gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt den
kallna.
Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt,
svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.
När filén kallnat skivas den i ½ cm tunna skivor. Lägg
skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt.
Marinera filén i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger. Vid
serveringen tas skivorna ur marinaden, de ska inte torkas
av.
Servera skivorna kalla med bakad potatis och vitlökssmör
samt en sallad på olika salladssorter
1...,121,122,123,124,125,126,127,128,129,130 132,133,134,135,136,137,138
Powered by FlippingBook